Bent u opzoek naar een mooie Marokkaanse outfit voor de geplande bruiloft of andere speciale gelegenheid?

Hieronder vindt u een lijst van aanbieders van Marokkaanse jurken, takchita's, kaftans en Jellaba's.

Natuurlijk kunt u altijd google gebruiken om meerdere websites te vinden die Marokkaanse Fashion aanbieden.

De Marokkaanse Caftan of Kaftan is een Marokkaans gewaad dat Marokkaanse vrouwen dragen voor speciale evenementen, zoals bruiloften en verjaardagen. Marokkaanse kaftan heeft aan populariteit gewonnen na wordt geïntroduceerd in de wereld door de grootste kleding lijnen en ontwerpers door middel van mode.

Wat is het verschil tussen een Marokkaanse kaftan en Takchita?

Vaak, niet-Marokkaanse en Marokkaanse kaftan ontwerpers verwarren Takchita, zodat ze niet het verschil tussen een Takchita en Kaftan weten, roepen zij alle Marokkaanse kaftan. De waarheid is dat Marokkaanse vrouwen en stylisten uit de Marokkaanse cultuur maken het verschil tussen de twee:

Takchita: een tweedelige jurk bestaat uit twee delen, een Tahtiya dat is de eerste laag (eenvoudige traditionele kaftan zonder versieringen), en Fouqia of dfina, de tweede laag, een kaftan is vaak open en transparant met veel mooie borduurwerk en ornamenten.

Een Takchita wordt meestal gedragen met een Mdamma (riem) of zijde of goud of zilver versierd met edelstenen (diamant, robijn, saffier en smaragd)

Kaftan: een stuk jurk meestal gedragen zonder Mdamma (riem).

 

Lees ook:  Een Marokkaanse jurk kopen voor een speciale aangelegenheid?

Een djellaba is een lang losvallend kleed met lange mouwen en vaak met een soort capuchon. Het wordt tot aan de enkels gedragen en heeft meestal een neutraal kleur. Het wordt veel in Marokko gedragen zowel door vrouwen en mannen. Het is een traditionele kleding voor Marokkanen.

Waar werd de djellaba ontworpen :

Dit djellaba is gemaakt in de ambachtelijke stad Chaouen,gelagen in de rif gebergte in het noorden van Marokko,niet ver van Tanger. Chaouen werd opgericht in de jaren 1400 door de Spanjaarden,het werd een deel van Spaans Marokko in 1920,maar werd terug vrijgelaten naar Marokko  na de onafhankelijkheid in 1956.

Voor wie of wat is de djellaba gemaakt :

De djellaba werd ontworpen voor de mannelijke geslacht voor zijn gemak en comfort voor verschillende taken die de mannen uitvoerden. Met de komst van de islamwas de djellaba een grote respectabel jurk,om de mannen en vrouwen aan de principes van de koran te voldoen. Een djellaba is ontworpen van verschillende materialen naar gelang voor een vrouwen of een mannen djellaba.

Hoe werd de djellaba gemaakt en waarom :

De djellaba is met de hand geweven draad , deze natuurlijke wol garen werden verzameld van schapen uit de Rifgebergte. De djellaba van dit type zijn traditioneel en gedragen door Marokaanse mannen  in de winter. De snit is recht en breed genoeg om nog er onder kleding te dragen. De djellaba verbergt het hele lichaam,waarmee de gebruikers kledingstuk te dragen in alle bescheidenheid,zoals vereist in de islam. Terwijl de kap-vormige tip een belangrijke bescherming is tegen de kou in de winter. De hoods van de djellaba is ook bescherming in de kleine zomer tegen de zon en de zandstormen.

Jabador :

De jabador bestaat uit een broek en een kort kleedje. Het kleedje heeft vaak een sfifa (lint). Nu zijn er moderne jabadors ook met een riem. Een jabador bestaat uit meer dan 1 kleur. Er zijn simpele,klassieke,moderne jabadors.

Tfin :

Een tfin is een feestkleed dat uit 2 delen bestaat waarvan het onderkleed simpel is en het kleed daarop versierd is met borduursel een brede riem en wijde armen. Nu zijn er ook jurken met strakke,korte armen. tfins kunnen ook kort zijn maar meestal zijn ze lang dat je ze moet vasthouden in je handen.

 

Djellana kopen kan via de website van Marocstore.nl

 

 

 

 

Een Takchita (ook geschreven als takshita) is een Marokkaans traditionele jurk die de vrouw omtoverd tot een prinses. Deze wordt vaak als kledingstuk voor de feestelijke gelegenheden.

Het is samengesteld uit twee stukken, een jurk als een eerste laag die fijn en sierlijke gedecoreerd is, maar niet al te rijk versierde stof. En een meer gedetailleerde over jurk die dichtgeknoopt wordt met de traditionele sfifa sluitingen. 

De over jurk is integendeel tot de eerste laag rijkelijk versierd met borduurwerk, kralen, pailletten en/of glitter.

Andere bekende Marokkaanse kledingstuk is:

Caftan/kaftan

 

Een Caftan (ook geschreven als kaftan) is een een lange sierlijke traditionele jurk die integendeel tot Takshita uit slechts een laag bestaat.

Deze jurk is vervaardigd van een zachte edele stof zoals zijde en kan gedragen worden tijdens feestelijkheden, islamitische feestdagen of als casual kleding.

 

De Marokkaanse jurken kaftans-djellaba's en takchita's
Er Ontstaat iedere jaar weer een nieuwe mode en de Marokkaanse Mode vrouwtjes willen niet achter blijven kwa mode dus iedereen die op vakantie gaat en wat te besteden heeft koopt een mooie dure jurk voor de vrouw omdat er vaak bruiloften zijn wil je wel dat je vrouw schitteren op de bruiloft en indruk maken,Nou... kies maar een jurk uit dit is de nieuwste mode in Nederland/Belgie/Marokko en de rest van de Arabische landen deze jurken kunnen kosten tussen de 100 Euro/10.000Euro.
Meer werk is dus meer geld voor de kleding maker want meestal word de jurk opmaat voor je gemaakt dus het past goed bij de talie en sluit goed vanachter en je krijgt er een mooie kont in.En dat word dus gebruikt om te dansen!!
Hier kunt u zien wat de nieuwste collectie Marokkaanse jurken.